Pentru intrebari lasati un comentariu sau accesati formularul de Contact

vineri, 19 martie 2010

Tensiuni la serviciu?

5

Am citit zilele acestea un studiu realizat online in Marea Britanie pe 2000 de persoane cu privire la relatiile de la serviciu. Se pare ca majoritatea angajatilor isi zambesc fals intre ei in cea mai mare parte din timpul petrecut acolo. In spatele acestor zambete false nu se ascunde decat ura si barfa pentru cei mai multi dintre ei. Chiar daca se intreaba de sanatate sau de familie, multi dintre acestia se barfesc atat la munca cat si in afara spatiului de lucru.
Bineinteles ca femeile barfesc cel mai mult si asta pot sa confirm si eu ca am lucrat printre ele. Ele isi rezerva aproximativ 20 de minute pe zi pentru a se plange de unii colegi pe care pur si simplu nu ii suporta fie la o barfa cu celelalte colege , fie prin schimburi de email sau pe messenger.
Conform studiului 2 din 5 femei au recunoscut ca au trimis mesaje rautacioase in ultima saptamana, comparativ cu 1 din 5 barbati. Pararea mea personala este ca celelalte 3 femei nu au recunoscut dar tot au facut asta :))
Barbatii se enerveaza cand cei cu care impart munca sunt lenesi sau sunt mai competenti decat ei. In schimb femeile spun ca ca le enerveaza cei care constituie o amenintare.
O parte din participantii la studiu recunosc deasemenea ca isi urasc colegii atat de tare incat nu ar discuta niciodata cu ei in afara orelor de program.
Principalii vinovati sunt bineinteles sefii deoarece nu stiu sa aplaneze aceste conflicte. Insa la cat de complicata e femeia ii poti invinui?:))
Se pare ca primul loc din cei 6 milioane de salariati care isi urasc colegii ( conform cercetarilor) este ocupat de presa,urmat de contabilitate, IT si vanzari.
Situatia ta cum e la locul de munca? Ne poti impartasi dand 1 vot in josul paginii la sondajul existent ;)



5 comentarii:

  1. deci sa fim seriosi..femeile barfitoare hmmm at barbatii cum sunt? no comm...
    si da ai dreptate ''principalii vinovati sunt sefii''pt k ei nu fc nimic sa rezolve un eventual conflict, ci din contra il accentueaza , si de ce ..pt k nu exista acea comunicare intre colegi, si, pt k i se acorda sefului ''atentia''pe care nici macar nu o merita, si gata punct k ma enervai...:P

    RăspundețiȘtergere
  2. He he he !!!
    Toti colegii mei barfesc mai mult decat femeile!
    Intotdeauna depinde de colectiv. De numarul de angajati, de felul in care se apreciaza ei intre ei, totul tine de comunicare.
    Daca te crezi destept si stai numai cu nasul pe sus, e normal ca ceilalti sa te barfeasca.
    Nu mai invinuiti voi femeia ptr toate conflictele, ce vina avem noi ca putem sa purtam fuste la work si ca sefii ne dau numai noua dreptate? :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Am scris intr-un moment de maxima concentrare, nici eu nu inteleg ce am vrut sa spun =)) scuzele mele =))

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am zis ca barbatii nu barfesc,insa femeile...femeile..ele au ceva special :)) La capitolul asta putem doar sa le urmarim cu privirea,atat de mult ne-au devansat :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Fara femei, se umplea Terra de gay...asa ca ne puteti pupa si de azi inainte

    RăspundețiȘtergere

Va rog sa folositi Nume/Adresa URL si nu Anonim!
Multumesc!

Iti place blog-ul? Hai si tu ;)