Pentru intrebari lasati un comentariu sau accesati formularul de Contact

miercuri, 14 iulie 2010

RIP Madalina Manole

8

Astazi,14 iulie, ora 6:00 sotul Madalinei o gaseste pe aceasta zacand in holul casei sale din Otopeni fara suflare. Cea mai plauzibila ipoteza este aceea a sinuciderii, dat fiind faptul ca trecea printr-o perioada de depresie avand mai multe tentative la activ.
S-a gasit si ,,biletul de adio" constand intr-un mesaj text lasat pe telefonul sotului, insa datorita continutului personal acesta nu a fost dat publicitatii.

O scurta biografie privind viata acesteia :

Madalina Manole, pe numele ei real Magdalena Manole, s-a nascut in 14 iulie 1967, in localitatea prahoveana Valenii de Munte. Ea a fost nu doar cantareata, ci si compozitoare. Wikipedia noteaza ca si-a facut debutul in muzica las doar 15 ani in cadrul cenaclului Tineretului Prahovean. A participat la numeroase spectacole ale cenaclului Flacara, facandu-si mai apoi intrarea pe scena alaturi de Victor Socaciu, Gheroghe Gheorghiu, Mircea Rusu, Rosu si Negru, etc.

Intre anii 1982 si 1985, Madalina Manole a urmat cursurile scolii Populare de Arta, clasa Mihaela Runceanu-Ionel Tudor, scrie wikipedia, si este angajata la Aeroportul Otopeni pe post de controlor trafic aerian-auxiliar. “Dan Stefanica ii incredinteaza piesa „Pentru noi nu poate fi alt cer” care figureaza pe coloana sonora a filmului „Nelu” in regia lui Dorin Doroftei. Cu aceasta ocazie, interpreta joaca si primul rol intr-un film. In anul 1988, Madalina Manole participa la Festivalul Mamaia cu piesa „Un om sentimental” compusa de serban Georgescu. Este inceputul unei colaborari de succes intre cei doi.”

A devenit extrem de cunoscuta in 1991, cand a obtinut discul de aur pentru albumul „Fata draga”. Tot atunci s-a infiintat un fan-club national Madalina Manole condus de studentii Ciprian Antochi si Claudia Panaite. Fan-clubul are 25 de filiale in tara. “Din anul 1991 seria turneelor in Statele Unite, Canada, Austria, Belgia, Germania, Franta. Dupa albumul „Fata draga”, Madalina Manole primeste alte doua discuri de aur pentru vanzari de doua milioane de unitati (LP si MC). Revista „Billboard” a semnalat in acel moment performanta artistei”.

Sursa citata mentioneaza ca in anul 1993 a fost desemnata cea mai buna artista pop in clasamentele realizate de Radio Contact, fapt care-i aduce o invitatie la Bruxelles unde filmeaza in studiourile societatii belgiene Radio Contact videoclipul pentru piesa „Sa nu ma minti”. Revista „7 Extra” o apreciaza drept „Patricia Kaas a Romaniei”. Doi ani mai tarziu a cantat la Bucuresti in deschiderea concertului Whigfield iar, iar in 1996, in deschiderea concertului sustinut de formatia Los del Rio.

“In anul 1997, lanseaza albumul „Lina, lina Madalina”, moment in care inregistreaza doua premiere notabile. Madalina Manole devine primul nume al muzicii pop romanesti care intra in catalogul unui mare producator muzical international – Polygram Group (prin Zone Records Romania). Cea de-a doua premiera marcata prin acest album este faptul ca Madalina Manole este prima artista de muzica pop care are curajul sa interpreteze folclor autentic, in maniera originala, cu o orchestra de muzica populara condusa de regretatul Dorel Manea. Pe album se regasesc piese de la Maria Tanase, Maria Lataretu, Ileana Sararoiu, Lucretia Ciobanu, Mioara Velicu.

"Imi aduc aminte ca eram plecata cel putin 20 de zile din 30, cat are o luna! Tot timpul faceam si desfaceam valizele, imi era tare dor de patul de acasa, dar salile arhipline si zecile de buchete de flori pe care le primeam, bucuria de pe chipurile oamenilor atunci cand ma vedeau in carne si oase pe strazile din orasul lor, papusile pe care mi le aduceau copii la fiecare spectacol, autografele si scrisorile primite de la fani, melodiile cantate de ei vers cu vers, toate astea m-au facut sa uit de lucrurile mai putin placute din viata mea de artist, dorul de cei dragi de acasa, articolele din presa de scandal, renuntarile, sacrificile, dieta normala a unui artis”, a declarat Madalina Manole, potrivit sursei citate.

In anul 2000, obtine distinctii pentru cea mai buna interpreta pop si cea mai buna voce feminina a anului la Premiile Radio Romania si respectiv, Premiile Industriei Muzicale din Romania. Tot atunci, albumul „Dulce de tot” este apreciat cel mai bun album pop de Radio Romania Actualitati.

Cantareata Madalina Manole a devenit mamica, pe 9 iulie 2009. Vedeta in varsta de 42 de ani a adus pe lume un baietel de 2.600 kg si 56 de cm, cu doua saptamani mai devreme decat trebuia.

La inceputul lunii octombrie 2009, "Fata cu parul de foc" s-a casatorit cu iubitul ei - Mircea Petru - si l-a botezat pe fiul ei - Petru Jr. Madalina a fost casatorita si cu compozitorul serban Georgescu, cu 17 ani mai mare decat ea. Dupa divort, ea a declarat ca "erau momente din zi in care il adoram si alte momente in care l-as fi impuscat", mai scrie wikipedia.

S-a mai stins o stea. Odihneasca-se in pace!







8 comentarii:

  1. A murit de ziua ei!Dumnezeu s-o ierte

    RăspundețiȘtergere
  2. avea tot ce-i trebuia...absolut tot.Nu-mi imaginez ce a putut-o impinge la acest act necugetat...Pacat ca altii isi iau viata in timp ce unii se roaga sa mai traiasca macar o zi.....

    RăspundețiȘtergere
  3. Pacat de copilul care l-a lasat in urma..

    RăspundețiȘtergere
  4. si nu numai....cum spusei...avea tot ce-ti dorea un om..de la casa,cariera, pana la o familie fericita :|

    RăspundețiȘtergere
  5. Vor mai vinde niste albume, vor mai face niste emisiuni si vor uita de tot intr-o luna si asta e cel mai pacat....pacat ca artisti au parte de momentul de glorie doar dupa moarte

    RăspundețiȘtergere
  6. Recunosc, imi pare rau ca s-a dus,dar si-a facut-o cu mana ei, deci parerile de rau nu prea isi mai au rostul. Oamenii care recurg la sinucideri sunt doar niste lasi

    RăspundețiȘtergere
  7. O adevarata tragedie...rip madalina.

    RăspundețiȘtergere
  8. uite in ce hal ajungi cand nu iti spui oful nimanui cand nu te descarci. Oricum e un mare pacat ptr ca avea si un copil de un an si va creste fara mama si din ce am inteles nici tatalui nu il va lasa

    RăspundețiȘtergere

Va rog sa folositi Nume/Adresa URL si nu Anonim!
Multumesc!

Iti place blog-ul? Hai si tu ;)