Pentru intrebari lasati un comentariu sau accesati formularul de Contact

luni, 28 iunie 2010

Poker Face!!!

0
Aseara, in timp ce dadeam raidul TV, m-am oprit la o emisiune dedicata jucatorilor de poker din Romania. Mi s-a parut foarte interesanta, mai ales ca am un prieten care practica asa ceva, joaca poker pe internet de ani buni, asa ca aveam habar cat de cat despre ce se vorbeste, insa am aflat si multe lucruri nestiute.
Este un "joc" in care ai nevoie de foarte multe calitati. Pe langa inteligenta si talent, e nevoie de foarte multa tarie de caracter. Si , evident, de bani.

Jucatorii sunt ca niste masini de descifrat coduri ce sunt inaccesibile multora dintre cei care nu joaca si par sa isi petreaca foarte mult timp analizandu-si adversarii, vanandu-le slabiciunile si cautand ticuri. Tocmai de aceea, in poker se poarta ochelarii reflectorizanti, sepcile cu chipiul lasat, hanoracele cu gluga trasa pe cap si castile pe urechi, toate menite sa ascunda trasaturile. Stapanirea de sine e un must in acest joc, iar cei care stiu sa-si controleze trairile ies din joc cu zeci, sute sau chiar milioane de dolari.

O parte din cei care castiga bani frumosi din poker joaca fata-n fata, altii pe Internet. Ambele categorii sunt insa in afara legii, deoarece in Romania pokerul e trecut in categoria jocurilor de noroc si, prin urmare, interzis. In lumea celor care detin asii in maneca, pokerul este privit ca un sport, nicidecum ca un joc de noroc. Mai ales ca pentru a fi un foarte bun jucator, cei care se avanta in lumea castigurilor fabuloase trebuie sa fie fini psihologi.

Romania are personaje pe cat de interesante, pe atat de discrete. Sa intri in cercul lor e mai greu decat sa fii primit in masonerie pentru ca pur si simplu nu vor sa fie vazuti, auziti, studiati sau, mai ales, judecati. Asta pentru ca aici jucatorul de poker e un paria.

Primul pas spre legalizarea acestui joc spectaculos s-a facut deja, deoarece Federatia Nationala de Poker a obtinut mare parte din semnaturi pentru ca pokerul sa fie declarat sport al mintii, alaturi de sah si go. Dan Murariu, Mihai Manole, Cristian Dragomir si Toni Judet sunt personaje de referinta in pokerul romanesc, cunoscute si peste hotare. Mai mult decat atat, in tara apare o noua generatie de jucatori, nascuta in mediul studentesc.

Atila Abdula - s-a situat pe locul 5 la WTP Bucuresti , fiind recompensat cu € 30.550.
"Am început să joc poker, în special on-line de un an şi jumătate în jocuri cu limite foarte mici, dar cu un succes destul de mare. Tot timpul am ţinut cont de bankroll, n-am jucat o anumită limită de cărţi. Şi pentru că-mi place ceea ce fac, pe viitor, împreună cu prietenul meu Liviu Ignat – cel mai bun jucător de poker on-line din România în momentul de faţă – vreau să lansez un site de unde cei interesaţi pot învăţa cum să joace poker cash, în special, şi turnee. Ni se va alătura demersului încă un partener, Ruxăndrescu Iulian care joacă pe mize relativ mici, dar care pot aduce un venit net superior. Vom avea şi o secţiune video cu diferite tematici, atât sesiuni jucate şi explicate de noi. Deci, practice vom fi trei profesori. În prezent, sunt jucător de Mix Texas Hold’em, joc, în general, la mese de şase persoane. Un jucător bun de poker e unul care se adaptează. Eu mă caracterizez drept unul solid, mă adaptez în funcţie de masă şi ştiu să mă controlez în anumite situaţii. Încerc să nu implic emoţiile în deciziile mele."

Daniel Negreanu - este pe locul 2 in leaderboardul all time al castigurilor din turnee fiind intrecut de putin timp de Phil Ivey.
Iniţial, Daniel Negreanu dorea să ajungă un mare jucător de snooker. Astfel că, în mediul în pe care îl frecventa, nu a fost prea departe de jocul de poker, pe care în cele din urmă l-a încercat. S-a mutat la Las Vegas puţin după asta şi de-atunci joacă poker profesionist.
În 2004, turneele din cadrul WPT aveau fonduri de premiere uriaşe şi Daniel a beneficiat din plin de acest lucru. În septembrie a câştigat turneul Borgata Poker Open pentru un premiu de $1.117.400, iar trei luni mai târziu a câştigat turneul Diamond World Poker Classic, pentru un alt premiu de $1.770.218. A mai ajuns la masa finală şi la alte turnee WPT, ceea ce i-au mai adăugat în cont premii în valoare de $1.443.013. Daniel a mai câştigat $775.525 în urma locului 1 obţinut la un turneu preliminar WSOP în 2005. El a continuat să urce pe lista câştigătorilor din toate timpurile, iar în octombrie 2009, când a terminat pe locul secund în Evenimentul Principal al WSOPE* cu $817.035, a devenit jucătorul cu cele mai mari câştiguri din toate timpurile cu peste $12.000.000.

Extrem de popular printre fani, Daniel este o adevărată forţă în lumea pokerului. Este membru în Team PokerStars Pro şi joacă online sub numele ‘KidPoker’.

Acestia sunt doar 2 dintre romanii care fac bani dintr-o pasiune .

Surse"Romania, te iubesc" "Casino Side"




No Response to "Poker Face!!!"

Trimiteți un comentariu

Va rog sa folositi Nume/Adresa URL si nu Anonim!
Multumesc!

Iti place blog-ul? Hai si tu ;)